TUMA E KAMENICËS     
Qendër Arkeologjike dhe Muzeale    
ENGLISH   FAQJA KRYESORE STAFI SEMINARE NGJARJE PROGRAME SHKOLLORE  

EKSPOZIMI I SKELETEVE ORIGJINALE TË NENËS DHE FETUSIT TË SAJ, TË ZBULUARA GJATË GËRMIMEVE NË TUMËN E KAMENICËS 

Me rastin e festës së 8 Marsit, Muzeu Arkeologjik në qendrën e trashëgimisë kulturore të Tumës së Kamenicës organizoi më datat 7-8-9 Mars 2008 ekspozimin e gjetjes unikale në Shqipëri,skeleti origjinal i nënës dhe i fetusit të saj të zbuluara gjatë gërmimeve në Tumën e Kamenicës në vitin 2002. Është herë e parë në Shqipëri që është gjetur skeleti i një fëmije akoma në barkun e nenës së vet, të vdekur në muajt e fundit të shtatzënisë.

Ekspozimi pati një sukses të madh dhe një numër të lartë vizitorësh, turistësh dhe sidomos nxënës shkollash

 
a a
Miq të muzeut
Buletini vjetor
Kontakte


Kalendari i aktiviteteve

8 Mars 2008: "Roli i Gruas gjatë shekujve dhe Gratë Korçare që kanë lënë gjurmë në Histori".
8-10 Mars 2008: Ekspozim i skeletit origjinal të nënës dhe fëmijës që erdhi në dritë pas 2500 vjetësh.
19 Prill 2008: Tryezë e rrumbullakët “Arkeologja sperimentale: përshtypje dhe propozime”.
17 Maj 2008: Tuma e Kamenicës në sytë e një piktori.
28 Qershor 2008: Celebrimi i një vjetorit të hapjes të Qendrës Arkeologjike dhe Muzeut të Kamenicës.
26 Korrik 2008: “Muzika dhe Lashtësia”.