TUMA E KAMENICËS     
Qendër Arkeologjike dhe Muzeale
ENGLISH   FAQJA KRYESORE STAFI SEMINARE NGJARJE PROGRAME SHKOLLORE  

SEMINARE

Tryezë e rrumbullakët: “Arkeologjia eksperimentale: përshtypjet dhe propozimet”

Adelina Nexhipi

Më 19 Prill 2008, muzeu i qendrës së trashëgimisë kulturore të Tumës së Kamenicës organizoi një tryezë të rrumbullakët për të bërë një vlerësim rreth përshtypjeve dhe rezultateve të arritura deri tani nga veprimtaria e arkeologjisë eksperimentale, e eksperimentuar në qendrën dhe muzeun arkeologjik të Kamenicës). Ky takim ishte gjithashtu një mundësi për të diskutuar zhvillimet e ardhshme të kësaj pjese të rëndësishme të aktivitetit të qendrës së trashëgimisë kulturore. Pjesëmarrësit në këtë tryezë të rrumbullakët ishin më së shumti drejtorë, mësuesë të historisë dhe nxënës nga shkolla të ndryshme, të cilët kishin eksperimentuar programin e hedhur nga qendra . më shumë >>

 

Aktiviteti shkencor: “Roli i gruas gjatë shekujve dhe gratë korçare që kanë lënë gjurmë në histori”

 
Maria Grazia Amore

Me rastin e festave të 7 dhe 8 Marsi, Muzeu Arkeologjik në qendrën e trashëgimisë kulturore të Tumës së Kamenicës organizoi më 8 Mars 2008 një aktivitet shkencor. Nëpërmjet pesë prezantimeve të paraqitura në këtë aktivitet:

Maria Grazia Amore “Roli i gruas gjatë epokave Prehistorike deri në Mesjetën e hershme”më shumë>>
 

“Veprimtaria kërkimore-shkencore në Tumën e Kamenicës”

Me rastin e 95 vjetorit të shpalljes së pavarësisë dhe lindjes së shtetit shqiptar, Muzeu Arkeologjik në qendrën e trashëgimisë kulturore të Tumës së Kamenicës organizoi më 28 Nëntor 2007 një aktivitet shkencor dhe përkujtimor.Nëpërmjet pesë prezantimeve të paraqitura në këtë aktivitet.më shumë >>

Miq të muzeut
Buletini vjetor
Kontakte


Kalendari i Aktiviteteve

8 Mars 2008: "Roli i Gruas gjatë shekujve dhe Gratë Korçare që kanë lënë gjurmë në Histori".
8-10 Mars 2008: Ekspozim i skeletit origjinal të nënës dhe fëmijës që erdhi në dritë pas 2500 vjetësh.
19 Prill 2008: Tryezë e rrumbullakët “Arkeologja sperimentale: përshtypje dhe propozime”.
10 Maj 2008: Tuma e Kamenicës në sytë e një piktori.
28 Qershor 2008: Celebrimi i një vjetorit të hapjes të Qendrës Arkeologjike dhe Muzeut të Kamenicës.